Slik lages VG

VG opererer i dag på fem plattformer. Papiravisen, nettavisen, mobilutgaven, VGTV og VG+. VG har som ambisjon å være nummer èn på hver plattform. Ved følge den digitale utviklingen vinner VG frem til en stor leserskare. Her vil du få informasjon om hvordan man redaksjonelt jobber med å produsere VG, fra nyhetssanking til ferdig produkt.

Papir
Papirutgaven når mange lesere hver dag, og er Norges mest leste avis. Som løssalgsavis er VG avhengig av en aktiv kjøpshandling hver eneste dag. Det er en stor utfordring å holde lesertallet høyt på papir, når stadig flere brukere går over til nettet. Imidlertid står papiravisen fortsatt for mesteparten av inntektene. Papiravisen jobber tradisjonelt sett med undersøkende journalistikk, som krever mye tid og høy kompetanse.

Nett
VG Nett er Norges største nettsted, og Norges mest leste medium noensinne. VG Nett oppdateres minutt for minutt på siste nytt innen sport, innenriks, utenriks og underholdning. ”Nyheter og tjenester på VG Nett har blitt en del av det norske folks hverdagsvaner” (Espen Egil Hansen).

Mobil
VG Mobil publiserer en tilrettelagt utgave av VG Nett, og har fire applikasjoner til iPhone: VG TV-guide, VG Skattelister, VG/NAF Trafikk og 2200 Tips VG. VG Mobil ble skilt ut som egen virksomhet mars 2010, og har etter det styrket sin nummer èn posisjon i markedet. Både den nye generasjonens mobiltelefoner og enkel tilgang til trådløst nett er årsakene til den raske trafikkøkningen.

VGTV
VGTV jobber etter slagordet ”VGTV serverer alt!”. VGTV er VGs egen portal for korte reportasjer innen nyhetsbildet, sport, rampelys og mote. VGTV produserer også egne serier. Blant de mest kjente er ”Fanthomas”, ”OsloGirls” og ”Rikingen”. ”Fanthomas” satte rekord for VGTV i 2009, med 230 000 visninger etter første episode.

VG+

Kombinasjonen av innholdet og brukeropplevelsen gjør VG+ til noe helt eget. Den gravende journalistikken du kjenner fra VG Helg og papiravisen kombineres med utstrakt bildebruk, grafikk og video. Sammen skapes en interaktiv magasinopplevelse -perfekt når du vil vite mer.

Trykk deg videre i menyen for å se hvordan de arbeider under hver plattform.

 

Comments are closed.