VG+

VG+ er VGs spesiallagede avis for Ipad. Vi lager VG+ med det beste VG-huset produserer: VG papir, VG Nett, VG Fredag, VG Helg, VGTV, E24 og Dine Penger. I tillegg jobber redaksjonen med egne saker, med et spesielt fokus på det visuelle (video og bilder).

VG+ kommer ut to ganger om dagen. Den første utgaven kommer ut kl.05:00, den andre kommer ut kl.16:00. Redaksjonen til VG+ jobber fra kl.08 til 02.

08:00: Førstevakten kommer på jobb. Oppdaterer store nyheter hvis det har skjedd viktige hendelser etter at kveldsteamet forlot redaksjonen kl.02.

Gjennom hele dagen jobber redaksjonen med å få oversikt over de beste sakene på huset og legger dem inn. Dette gjelder både saker som skal inn i ettermiddagsutgaven og utgaven dagen etter. Bildesjefen saumfarer byråer etter de beste bildene, slik at vi kan lage gode, aktuelle bildegallerier.

16:00: Ettermiddagsutgaven publiseres. Her får leserne de siste nyhetene, bildene og videoene. I tillegg legger vi inn mer reportasjeaktig stoff som mat og drikke, reise og saker fra VGs magasiner.

Kveldsvaktene til VG+ sitter sammen med papirdesken til VG. De lager morgendagens utgave.

Gjennom kvelden vurderer de hva som er de beste sakene og hva som skal være oppslag i utgaven. VG+ vurderer hva som er den beste oppslagssaken helt uavhengig av hva papiravisen prioriterer.

Ipad er et visuelt medium og VG+-medarbeiderne har sterkt fokus på å skaffe gode bilder og videoer til morgendagens utgave.

02:00: VG+ trykker på ”publisèr”-knappen og forlater redaksjonen, med mindre det er noe som skjer i nyhetsbildet, som gjør at vi må sitte lenger for å kunne presenterer en helt fersk og oppdatert utgave til leserne våre dagen etter.

 

 

Comments are closed.